*

Viisaus on sosiaalista Hyvin ajateltu on jo puoliksi ymmärretty

Kaikki blogit puheenaiheesta Katastrofaalinen työttömyys

Espanjan työttömyys seurausta uusiutuvan energian kalleudesta?

Espanja ei ole se maa, josta Suomen kannattaisi ottaa esimerkkiä energia-asioissa, valtio on lähes konkurssissa. Lainaus Suomen eduskunnassa käydystä keskustelusta uusiutuvaan energiaan liittyvästä paketista, jonka keskustelun seurauksena maahamme saatiin hulppea syöttötariffi uusiutuvalle energialle. Kritiikin esittäjä joutui jättämään paikkansa eduskunnassa, johonkin syyhyn vedoten.

Katso peiliin ja sano tämä työttömistä

Sanotko sairaiksi työttömiä? Vai yli 1/3:aa työikäisistä – heillä on ainakin 1 pitkäaikaissairaus?

Syytätkö työttömyydestä työttömän huonoa työnhakutaitoa vai huonoa moraaliasi?

Äänestätkö SD-vaalissa ehdokasta, joka ei kannata orjalakia? Miksi et?

Kiitos lomakuvistasi! Tiedätkö, että työtön ja köyhä eivät lomaile? Kenen syytä?

Miksi sinua ei pätkääkään kiinnosta, mitä työttömyys vaikuttaa eläkkeeseen?

Onko työtön sinusta myrkky- vaiko vain mätämuna?

Miksi sinua ei pätkääkään kiinnosta, mitä työttömyys vaikuttaa eläkkeeseen?

Orjat, onania ja Minnan perinnön ryöstö

Minna Canthin aiheet 19.3.2017 ovat työttömien vainot ja kirjallisuuden asema, samat kuin hänen eläissään.

Sitä saa mitä tilaa?

Minulta liikenee ymmärrystä erityisesti suomalaiselle ääriajattelulle. Suomessa on viime vuosikymmeninä ollut tapana vähätellä ongelmia, liioitella mahdollisuuksia ja keinolla millä hyvänsä pyrkiä kompromissiin, myös asioissa missä kompromissi on sietämättömän vahingollinen.

Suomessa ja euroopassa yleisestikin ollaan kuulemma huolissaan äärioikeiston ja populismin noususta? Tavallaan ollaan huolissaan aiheesta koska nousu on selvää ja se tulee entisestään jatkumaan, mutta mikä olisi pahinta mitä voisi tapahtua? Molemmat kun ajavat kansan tahdon toteutumista.

"Sanktioitua luottamusta ja välittämistä karenssin uhalla"!

 

 

Työttömiä on tänään 380.000 ja vapaita työpaikkoja 30.000. Hallituskaudelle on asetettu 110.000 työllistämistavoite. Hallituksen työllistämislinjaus ”jos olet passiivinen etkä ota työtä vastaan, tuet vähenevät, mutta jos olet aktiivinen, sinut palkitaan” on selkeä ja ehdottoman kannatettava.

Hallitus paljastaa keinojensa todellisen vähäisyyden ja lahonneiden rakenteiden uudistuskyvyttömyytensä työllisyysongelman ratkaisemiseksi päätöksellä työttömiä 3 kuukauden välein tapahtuvasta haastattelusta.

Työtön yli 50-vuotias deiteillä työkkärissä

 

 

Eilen illalla A-studiossa pohdittiin työttömyyttä, oli Antti Rinnettä, Sampo Terhoa ja joku kokoomuslainen, ja olipa jopa saatu yksi työtönkin pöydän ääreen, tosin vasta vuoden "harjoitellut" tätä olotilaa ja siitäkin ollut puoli  vuotta ulkomailla paossa maamme "ikävää ilmapiiriä". Lucky one, voisi hänestä sanoa. Antoi mielestäni aivan väärän kuvan tämän päivän työttömästä. Ja juurikin sillä kertomuksellaan ilmapiirin pakoilusta ulkomailla.

Kilpailuhaluongelma

Tääl yksinäni laulelen, kun ilta tullut on ja päivän työnhaku päättynyt, ja pääsen lepohon

Näin voisi veisata työtön työnhakija joutilaan päivänsä päätteeksi, jos vain mielikuvitusta riittäisi. Työtönhän ei tosiasiassa koskaan pääse lepoon työttömyydestään. Epäonnistumisen varjo seuraa työmarkkinoilta syrjäytettyä yötä päivää, vaikkei sitä tahtoisi kenellekään myöntää.

Työttömyydestä ja syyllistämisestä

No niin. Jos sitä sanan säilää taas pitkästä aikaa. Rupesin kommentoimaan Facebookiin Aino-Kaisa Pekosen kirjoitusta http://www.vasemmisto.fi/kansanedustajat/tyottomille-tarvitaan-tyopaikkoja/ Harvemmin jaan vasemman siiven juttuja, aatetasollakaan, mutta Aino-Kaisa osuu kyllä monessa kohtaa maaliin, kuten tässäkin asiassa.

Keppi ei ole ratkaisu työttömyyteen

Tänään tuli hallitukselta sekä hyviä että huonoja ehdotuksia. Berner haluaa vapauttaa taksiliikennettä (Yle 18.4.2016) ja Lindström haluaa kepittää työttömiä (Yle 18.4.2016).

Ensimmäinen on pelkästään positiivista, mutta jälkimmäisessä mennään metsään ja lujaa:

100 000 työpaikkaa - jos huomenna ei sada

Mikään ei ole helpompaa kuin talouden ennustaminen, palkka kilahtaa tilille siitä, että sanoo että maan talous kasvaa ensi vuonna 1-2%. Tätä vasten kommentti Työ- ja elinkeinoministeriö pitää yhä mahdollisena, että hallitus voi saavuttaa tavoitteensa 110 000 uudesta työpaikasta (YLE 10.4.2016) on mielenkiintoista luettavaa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä