*

Viisaus on sosiaalista Hyvin ajateltu on jo puoliksi ymmärretty

Kaikki blogit puheenaiheesta Arvostus työlle

Hoitajat, älkää marisko, vaan vaihtakaa alaa

Tässä ehdotettu ratkaisu, mikäli tällainen pienemmän palkan ala ei kiinnosta. Esimerkiksi insinöörinä voisi tienata enemmän.

Vanhukset kotihoitoon ?

Hallitus on oikeilla linjoilla.  Säästetään.  Vahukset kotihoitoon ja lapsetkin siinä ohessa sitten pois  päivähoidoista.  Tämä toteutuu, kun naiset poistuvat työmarkkinoilta  lastensa ja vanhustensa hoitajiksi, kotihoidon piiriin.

Taksikuskin tööttäys on kuva Suomesta

Eilen kävelin Helsingin keskustassa sijaitsevan lääkäriaseman ohi. Sen edessä seisoi ikääntynyt nainen kävelysauvoihinsa nojaten. Pari sekuntia myöhemmin paikalle saapui taksi. Se kurvasi jalkakäytävälle reilun kymmenen metrin päähän asiakkaasta ja tööttäsi. Tämä ikääntynyt ja hieman vaikeasti liikkuva nainen lähti kävelemään taksia kohti. Hän avasi itse takaoven ja vääntäytyi takapenkille. Koko episodin ajan kuljettaja istui autossaan. 

Tuli mieleeni, että tämähän on Suomen kuva.

Ministeri Anne Bernerin unelma

Uusi Suomi kertoi 10.4.2016 artikkelissaan ministeri Anne Bernerin yrityksestä puhdistaa mainettaan blogissa, jonka palvelinta ei linkistä löytynyt. Minä kuten jokainen täysi-ikäinen ihminen tiedän, että sana ei riitä todisteeksi, vaan tarvitaan näyttöä. Jos Anne Berner sanoo, ettei hänellä ole mitään tekemistä veroparatiisien kanssa, se ei todista mitään. Jokainen, myös ministeri, voi sanoa, mitä sylki suuhun tuo, mutta näytöksi se ei riitä.

Paikallisen sopimisen ehdot

Työpaikka on tietyllä alueella, tietyissä olosuhteissa ja tiloissa sekä vuorovaikutus- suhteissa toimiva ihmisten ja muiden resurssien muodostama kokonaisuus.Sen tehtävänä on suorittaa tai muuten aikaansaada siltä odotettavat fyysiset tuotteet ja erilaiset palvelut/tehtäväkokonaisuudet riippumatta niiden omistuksellisesta, yhteiskunnallisesta tai yhteiskuntajärjestelmä-luonteesta. Yhteisönä työpaikka  tarvitsee tehtäviensä suorittamiseksi tietyn organisoinnin, muut toimintaresurssit sekä johtamisjärjestelmät.

Kaikki yhteiskuntaa hyödyttävä työ on tunnustettava

Fyysinen työtila on katoamassa, sillä tulevaisuuden työ tehdään tyhjyydessä. Uusi tekniikka mahdollistaa työn tekemisen samanaikaisesti missä tahansa avaruudellisessa pisteessä. Mitään pyörivien hammasrattaiden päällä lepäävää työn erilaisiin toisiaan seuraaviin vaiheisiin jakavaa mattoa ei enää ole olemassa. Työ voidaan tehdä tyhjässä, tuntemattomassa paikassa halutussa järjestyksessä. Valmiit tuotteet ja palvelut ilmestyvät fyysiseen ilmiömaailmaan jostakin kuluttajalle tuntemattomasta paikasta.

Vastuuttomat keski-ikäiset

Suomessa nuori saa jatkaa nuoruuttaan vaikka loputtomiin ja eläkeläisellä on lupa tulla lapseksi. Mutta kokeilemaan ryhtyvään keski-ikäiseen suhtaudutaan kuin vastuuttomaan lapseen.

Jää hyvästi suomalainen työelämä

Mittani täyttyi juuri.

Sinä olet aikaansaamaton, jämähtänyt ja näköalaton. Joudat jäädä unohduksiin, hyvää yötä ja näkemiin.

Kerron sinulle kuitenkin, miksi toivotan sinut kadotukseen. Ehkä opit siitä tai kipuilet. Ihan sama minulle. En tarvitse sinua enää. Saat tehdä ihan mitä sinua huvittaa.

Tänään lähdemme eri teille.

Et tarttunut annettuihin tilaisuuksiin

Kadunlakaisija

Jos olisin nuori mies valitsemassa ammattia, niin kouluttautuisin kadunlakaisijaksi jossakin vaativassa alan ammattikoulussa. Sitten kävelisin vain kaupungilla katuja lakaisten ja laulaen iloisia lauluja.  Välillä söisin paksuja makkaravoileipiä.  Ehkä pysähtyisin hetkeksi istumaan jollekin puistonpenkille tarkkailemaan kesykyyhkyjä ja ihmisiä. Joitakin eksyneitä ihmisiä voisin auttaa tai neuvoa kulkemaan oikeaan suuntaan heidän elämänsä taipaleella.

Autetaan ja sallitaan auttaa "Winter is coming"

Yleisesti psykologiassa suositellaan kuntouttavaa fyysistä työtoimintaa traumatisoituneille ihmisille, joita turvapaikanhakijoiden juurikin luulisi olevan. Laitetaan siis kaikki töihin ansaitsemaan leipänsä keskuksissa. Suomesta löytyy paljon työtä mitä ei kannata palkollisille teettää, mutta pakolaisille se olisi heidän oman etunsa mukaista kuntouttavaa toimintaa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä