Viisaus on sosiaalista Hyvin ajateltu on jo puoliksi ymmärretty

Touko Aalto tuulettaa

 

Vihreät on ottamassa rohkean askeleen kohti uudenlaista politiikan tekemisen tapaa. Ainakin näin aikoo Touko Aalto, joka vasta valittuna puheenjohtajana sanoo jakavansa vastuuta ja ottavansa neuvoja vastaan – myös vanhemmiltaan ja viisaimmiltaan.

Toivottavasti Aallon korva kuulee myös sen, mitä se ei tahtoisi kuulla. Vanhempia ja viisaampia kun saattaa olla myös vihreitten ulkopuolisessa maailmassa.

Johtajan asemassa haasteellista on juuri kuuleminen, ei johtaminen. Tästä on Suomen politiikka täynnä mielenkiintoisia esimerkkejä, eikä vähiten nykyisen hallituksemme toimissa. Siksi pelkkä toisten kuulemisen yrityskin on kiitettävä saavutus.

Touko Aallon puhe tasa-arvosta ja tasa-arvoisesta yhteistoiminnasta sekä oman etuoikeutetun aseman suora myöntäminen tuovat toivon pilkahduksen nykyiseen eriarvoisuutta ja kilpailua korostavaan poliittiseen suhmurointiin. Ei nykyiset hallituspuolueet nimittäin ole ainoita puolueita, jossa suhmuroidaan ja vehkeillään.

Soininkin puolueen kuolonlaulu oli pelkästään vain se näkyvä huippu, joka koko kansan silmiin valtapelimerestä näkyy. Kaikissa puolueissa vallasta taistellaan, sillä valta antaa, paitsi valtaa, myös kunniaa ja rahaa. Usein jopa mitään tekemättä. Usein riittää pelkät kyynärät ja suuret puheet.

Suuria elkeitä ja puheen horinoita on saatu tarpeeksi. Nyt on hyvä hetki Touko Aallon kaltaisten poliitikkojen heilauttaa raikkaan vihreä feminismituuletus koko Suomen yli.

Jos Vihreät lisäksi tosissaan suuntautuvat vahvistamaan otettaan myös talous-, elinkeino- ja työllisyyspolitiikassa, niin tällä puolueella on tulevaisuus.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

''Jos Vihreät lisäksi tosissaan suuntautuvat vahvistamaan otettaan myös talous-, elinkeino- ja työllisyyspolitiikassa, niin tällä puolueella on tulevaisuus.''

Hyvin tiivistetty. Onko heissä valtiomiesainesta?

Valtiomiehiä ei ole Suomessa ollut pitkään aikaan.

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius

Valtiomiesainesta valtion asioiden hoidossa todellakin tarvittaisiin. Mitä tuo sitten tarkoittaneekaan?

Ainakin toivoa paremmasta tarvitaan.

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

Valtiomies ajaa kansan ja valtion etua unohtaen itselleen kähminnän.

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius Vastaus kommenttiin #3

Näinkin sen voisi ymmärtää. Tai sitten se juuri on sitä kähmintää. Pääasia, että osaa selittää kaiken Isänmaan eduksi.

Löysin muuten IS:n valtiomies-testin, joka antaa suuntaa: http://www.is.fi/vaalit2015/art-2000000908949.html...

Wikipedia sivistää lisää:
"Valtiomies on taitava valtiollinen johtohenkilö, joka on tehnyt pitkän poliittisen uran ja saavuttanut toimillaan yleistä arvostusta ja hyväksyntää. Valtiomiesteoiksi kutsutaan rohkeita ja pyyteettömiä ratkaisuja, jotka koituvat valtion tai kansakunnan suuremmaksi onneksi.... "

Että noin.

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #4

#4
Onneksi minun ei tarvitse googlettaa kuka on valtiomies.

Olin luomassa osaltani vuonna 1990 ---- Viron miehityksen jälkeen tasavallaksi.

Virosta tuli länsimainen demokraattinen Nato ja EU-maa.

Viro tulee menemään Suomesta taloudellisesti seuraavan kymmenen vuoden kuluessa.

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius Vastaus kommenttiin #5

Kyllä on pakko googlettaa, vaikkei varmaa tietoa saa siltikään. Mikä ja kuka lienee nykyaikana enää valtiomies, vaikka useilla poliitikoilla siitä oma käsityksensä kyllä lienee.

Ehkä koko käsite pitänee nimetä uudelleen, jotta se tarkoittaisi jotain merkittävää.

Touko Aallosta toivon joka tapauksessa poliitikkoa, joka todella kuulee muitakin kuin itseään ja omaa puoluettaan ja ottaa käyttöön myös aikomansa yhteistyön kaikkien kanssa ihan konkreettisesti.

Toimituksen poiminnat