Viisaus on sosiaalista Hyvin ajateltu on jo puoliksi ymmärretty

Usko, toivo, petkutus …

  • Usko, toivo, petkutus …

... mutta suurin niistä on petkutus.

Perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola kehuu puoluetoverinsa Jari Lindströmin aikaansaamia uusia köyhän kansan kiusoja. Eerolan mukaan työpaikat eivät synny taikatempuilla (siitä olen samaa mieltä), mutta silti hokkuspokkuksilla niitä yritetään työttömien selkänahasta esiin manata.

Työväkeä edustavat perussuomalaiset ministerit näyttävät tosissaan uskovan, että talouskasvun ja työttömyyden ongelmat ovat työttömien ja työläisten syytä. Kansan parissa uskoa ei kuitenkaan enää riitä, niin hulluja nämä Lindströminkin esittämät ratkaisut ovat. Eikä vielä ole uskallettu avoimesti pyöräyttää sitä kaikkein hulluinta temppua, palkatonta työnäytettä, joka on taas yksi hallituksen turhake, joka ei Suomen perustuslain ja lainsäädännön mukaan olisi edes mahdollinen.

Voi Isänmaa parka. Hallituksen ulkopuolelta katsoen näkee selvästi, että rotkon reuna lähestyy. Talouskasvun ja työllisyyden parantaminen on jätetty täysin uskon ja toivon varaan ja kansaa petkutetaan mukaan kilpailukykyhyppelyyn hokemalla loputonta markkinaehtoisen kilpailun mantraa.

Kun vähitellen kaikki elämisen turvaa ja jatkuvuutta antavat yhteiskunnan osa-alueet, koulutus, työelämä, hoito ja hoiva sekä lopulta koko yhteinen valtion omaisuus, murennetaan rahamarkkinoita varten, Suomesta jää jäljelle vain pseudoisänmaallisin petkutuksin pyörivä orjaleiri. Toimeentulonsa ja velkojensa kanssa tasapainoileva paikasta toiseen työn perässä muuttava työkansa sidotaan markkinaliekaan veroparatiiseista puhaltavien osinkotuulten riepoteltavaksi ja annetaan finanssikriisien tsunamiaaltojen korjata heikot pois.

Hallitus tuudittautuu uneensa kilpailuhyppyonnelastaan ja ummistaa silmänsä kansalaisten yhä voimakkaammalta hädältä tulevaisuutensa suhteen. Luulisi edes perussuomalaisten kansanedustajien alkavan pikkuhiljaa takkejaan käännellä, mutta ei. Yhteistä Suomea pilkotaan osakeyhtiöiksi finanssibisneksessä myytäväksi, eivätkä edes omasta mielestään Suomen kansan asialla olevat kansanedustaja-persut sormeaan heilauta.

Soini tosin älähti taksiyrittäjä-äänestäjiensä puolesta loihien lausumaan, ettei hän hyväksy ”villin lännen meininkiä”, muttei ole huolissaan muiden äänestäjiensä joutumisesta villin lännen markkinoiden pelinappuloiksi. Tosiasiassa Soini antanee taksijupakassakin lopulta periksi äänestäjien petkuttamislinjansa mukaisesti (ks. esim. AKT:n puheenjohtaja Marko Piiraisen näkemys).

Perussuomalaiset eivät kuulemma hyväksy politiikkaa, ”jossa isännät joutuvat talossaan rengeiksi”, mutta käytännössä ovat täysin rinnoin tukemassa globaalin finanssipääoman lisääntyvää päätösvaltaa maassamme. Persujen arvoissa todettu periaate, että ”Populismin perusajatus on, että kansalaisen tulee voida joko palkita tai rangaista päättäjiä suosiolla tai epäsuosiolla”, ei siis edellytä päättäjiksi päässeiltä mitään.

Tässä kansansuosion tilassa on Eerolan tulevaisuususko-höpötys pelkkää jäynän tekoa. Tosiasiassa suuri osa hallituspuolueita äänestäneistä (eduskunnan ulkopuolisista!) kansalaisista ei enää usko huomiseen. Perussuomalaisia äänestäisi nyt vain alle 10 prosenttia vastanneista, ja toilailut alkavat näkyä myös keskustan ja kokoomuksen kannatuksessa.

”Ruohonjuuritasolla kytee jo anarkia”, varoittaa SDP:n kansanedustaja Satu Taavitsainen. Itse en luota anarkian voimaan, mutta tiedän, että ihmiset osaavat ajatella omilla aivoillaan. Kyllä järjen valo lopulta syttyy eduskunnassakin.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Mitä mieltä olet poliittisten ääripäiden sopivuudesta pedagogiseen työhön?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Voisitko kertoa keihin viittaat poliittisilla ääripäillä?

Pekka Iiskonmaki

#3
Asia kiinnostaa Karoa myös. Sinulla on varmaan siihen kansainvälinen näkemys.

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius Vastaus kommenttiin #4

Iiskonmäellä on varmaan pinna kireellä?

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #5

#5

Miksi minun pinna pitäisi olla kireällä? En ole Suomesta mitenkään riippuvainen.

Et halunnut vastata kysymykseeni. Taitaa pinna olla kireällä ihan muilla kuin minulla.

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius Vastaus kommenttiin #6

Iiskonmäki, ole hyvä, ja kerro sinä oma mielipiteesi omiin kysymyksiisi. Minä en ymmärrä kysymyksiäsi tähän aihepiiriin liittyviksi.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #7

#7
Työnäytteestä oli kysymys. Voiko siten toimia pedagogina, jos kuuluu johonkin poliittiseen äärijärjestöön?

Monissa maissa ei aukene opettajan pesti, jos kuuluu poliittiseen äärilaitaan. Esim. Saksassa ei sosialistilla ole asiaa opettajaksi. Koko puolue on kielletty.

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius Vastaus kommenttiin #11

Jos ihminen toimii kielletyssä järjestössä, ei hän ehkä ole sopiva opettamaan yhteiskunnan ylläpitämissä laitoksissa. Sanon ehkä, sillä laissa ei tietääkseni ole tähän mitään ohjetta. Paitsi se, että opettajan on oltava kunnon kansalainen niin kuin muuten muidenkin julkisten virkojen haltijat.
- Jos jotain tiedät tarkemmin, voinet kertoa. Entä mikä on oma mielipiteesi?

Opettajien työetiikka velvoittaa kuitenkin opettajaa pitäytymään puolueettomana opetustyössään ja sosiaalinen kontrolli toimii aika hyvin.

Opettajat muuten antavat työnäytteitä ainakin toisella asteella ja amk:ssa työssä ollessaan kaiken aikaa. Opiskelijapalaute on armoton mittari.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #12

#12
Kiitos Eevalle tyhjentävästä vastauksesta ja hauskaa kevättä!

Opettajat eivät poikkea mitenkään taidoltaan muista Suomen julkisen talouden toimijoista.

Joskus on joku poikkeavan lahjakas, mutta hänet syödään nopeasti pois virastaan. Siten Suomi jatkaa junnaamistaan ja muut entiset kehitysmaat ohittavat Suomen.

Tavallaan se on sääli, mutta sitä saa mitä tilaa.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Kerrotko arvon Eeva Vallius millainen tuo Työnäyte-kokeilu on valmiina? Kas kun minä en sitä tiedä, vielä.

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius

Arvon ministeri esittää suunnitelmiaan, joista ei tiedä itsekään. Jään odottamaan, mitä sieltä herraportaasta entinen duunari duunareille (vielä ennen hallituksen hajoamista ehtii) jakaa.

Minna Hänninen

Sieltä tulee varmaan uusi uljas työnäyte.

Nyt on kyl meikäläisellä niin positiivisia kommentteja tänä aamuna, että on syytä huolestua :))

Minna Hänninen

Työllistämistoimenpiteitä olen joskus kuullut perusteltavan kauniisti sillä, että työttömälle voi avautua uusia mahdollisuuksia. Se on totta, mutta kuinka suuri todennäköisyys on, että niin tapahtuu? Tarinoita tästä olen kuullut, mutta kannattaako tälläistä järjestelmää pitää yllä vain joidenkin onnekkaiden takia? Ilmeisesti kannattaa, vaikka onhan systeemi paljon muuttunut vuosien saatossa. Työttömät profiloidaan entistä tarkemmin ja nopeammin, mutta onko se hyvä asia ja kenen kannalta.

Toimituksen poiminnat