Viisaus on sosiaalista Hyvin ajateltu on jo puoliksi ymmärretty

Työväki kyykkyyn! Nyt pelastetaan Suomi Oy

Hallituspuolueet ajavat isänmaan etuun vedoten työnantajien etuja yksipuolisesti siihen malliin, että enää ei puutu kuin orjuuden laillistaminen. Viennin ongelmat on selitetty työläisten syyksi, kapitalismin suhdannevaihtelut on selitetty työläisten syyksi ja yritysten kilpailukyvyn ongelmat on selitetty työläisten syyksi – erityisesti julkisen sektorin matalapalkkaisten naisten syyksi.

Elämme kummallista yrittäjyyden aikaa, kun yhteisestä kassasta ja talkoovoimin on jatkuvasti yrittäjiä, niin suuria kuin pieniä, tuettava. Työläisten pitäisi tehdä työ ilmaiseksi, vaikka yrittäjät saavat monenlaista tukea ja taloudellista helpotusta toimintansa pyörittämiseen. Yrityksiä tuetaan julkisella rahoituksella erittäin monipuolisesti.  Meillä on Finnveraa, Tekesiäinvestointipankkiateollisuussijoitusyhtiötä ja ELY-keskuksia. Ministeri taluttaa kädestä pitäen yrityksiä ulkomaille Team Finland -matkoilla, joita vuosittain järjestetään kymmeniä. Rahaa ja tukea kaadetaan yrityksiin saavikaupalla, mutta mikään ei riitä.

Suomalainen elinkeinoelämä on taas kerran niin ahtaalla, ettei tässä enää auta pienet 3 miljardin tukinäpertelyt, joita hallitus on saanut aikaan. Nyt on lopultakin otettava käyttöön järeät aseet. Hallituksen on jätettävä turhat  kilpailukykyloikkahöpötykset ja ryhdyttävä ujostelematta kyhäämään lakia orjuuden oikeuttamiseksi.

Työnantajaparat voidaan samalla vapauttaa raskaasta tehtävästään ja muuttaa heidät työnottajiksi ja työläisistä tehdä työnsä antajia niin kuin oikeasti onkin.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

''Työväki kyykkyyn!'' ja lompakolla nilkat poikki.

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius

Niin, ellei sitten viedä saunan taakse ja ammutaan.

Pekka Iiskonmaki

#2
Ei Suomessa köyhiä ammuta. Vähävaraisuutta ei ole toistaiseksi kriminalisoitu.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Vaikkei vähäosaisuutta ole kriminalisuutta niin työttömistä on tullut yhtä kauhea asia kuin Juutalaissita Natsi-Saksassa. Vielä puuttuu että työttömyys kriminalisoidaan ja työttömät suljetaaan keskitysleireille.

Pekka Iiskonmaki

#6
Tuskin nyt sentään. Työleiri olisi monelle parempi paikka. Siellä opeteltaisiin tekemään töitä.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #7

Ihmisiä me työttömätkin olemme, vai meni sitkö itse työleirille jossa tekemistäsi valvotaan tarkasti kuin vankilassa. Kaikilla työöttömillä syy ei ole työhaluttomuus vaan on monia yksilöllisiä syitä esim itsellä on ongelma etten saa kutsuja työhaastatteluihin hakemusten lähettelystä huolimatta, syynä voi olla se että olen vielä niin nuori, ei ole aiempaa työtaustaa eikä ole sen paremmin harraste taustaakaan. Työkkäristä suosittelivat kouluttautumaan lisää eli hakemaan jatkokoulutus paikkaa mutta sen suhteen olen epävarma kun hallitus tekee leikkauksia koulutukseen ja opintotukeen.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #8

#8
Minä menisin työleirille ja se ei ole vankila. Työtön voi katsoa peiliin ja tehdä kysymyksiä itselleen.

Aina voi perustaa oman firman ja työllistää itsensä. Minä olen ollut vieraan palveluksessa vain neljä vuotta ja lähes 40 -vuotta yrittäjänä.

Tuosta 40 -vuodesta yrittäjänä 22 -vuotta ulkomaille, koska haluan itse johtaa firmaani. Duunarin tehtävä on tehdä työnsä palkkansa eteen.

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius Vastaus kommenttiin #14

"Duunarin tehtävä on tehdä työnsä palkkansa eteen." Onko siis niin, että nyt he eivät sitä tee, kun haluavat pitää palkkansa ja lomansa?

Kai yrittäjäkin ainakin olevinaan tekee jotain palkkansa eteen - vaikkei sitä kukaan mittaakaan? Ja tekeehän se finanssimarkkinoilla keinotteleva pääomasijoittajakin jotain voittojensa eteen, jos ei muuta niin painostaa sijoitusyrityksiään pistämään työväkeä pihalle, jos ei osinkoja muuten tule.

Mutta miksi juuri työntekijän pitää tehdä työtä ilman oikeudenmukaista korvausta? Miksi työntekijä vaatii työnantajan mielestä aina liikaa korvausta työpanoksestaan? Siksi, että työläisen työllä pitää työnantajan tehdä voittoa itselleen.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #17

#17
Osa tekee työtä palkkansa edestä, mutta valitettavan paljon on niitä, joita ei edes kannata ottaa työmaalle loisimaan.

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius Vastaus kommenttiin #19

Kukaan ei varmasti ota ketään työmaalleen loisimaan. Eihän se toimi.
Loisiminen ei ole mielekästä työttömällekään, vaan kaikille pitäisi olla työtä. Miksi ei ole, sitä voisi pohtia ja etsiä ongelmaan ratkaisua.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #21

#21
Ei se pohtien parane. Työn tekemisestä pitää vaan tehdä kannattavaa tekijälleen.

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius Vastaus kommenttiin #7

Voi miten hieno idea, Pekka Iiskonmäki. Tuollaisen työleirinhän voisi joku yrittäjä perustaa. Kai sinulla on jo yritystuki haettu tuohon?

Mutta - toivottavasti pääsemme pian vapaiksi työttömistä ja toivottavasti työntekijöistäkin, ettei kukaan ole rasittamassa yrittäjän kukkaroa. - Yrittäjät lapion varteen itse vaan. Sitten on hyvä, ei tarvitse palkkoja maksella ja ay-väen kanssa tapella.

Pekka Iiskonmaki

#6
Mene Daniel Kibbutsille töihin. Siskoni mies aloitti siellä ja on nyt suuren firman johtaja.

http://www.goisrael.fi/Tourism_Fin/Articles/Destin...

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius Vastaus kommenttiin #15

"Mene Daniel Kibbutsille töihin. Siskoni mies aloitti siellä ja on nyt suuren firman johtaja." - Sopisiko tuonne ne kaikki muutkin sadat tuhannet Suomen työttömät? Jos se noin helposti onnistuu, niin kaikki sitä tietä sitten vaan.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #18

#18
Jos Suomessa ei ole töitä, niin jossain muualla on. Ei Suomi ole maailman napa.

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius Vastaus kommenttiin #20

Yksinkertaista, mutta ei realistista patistaa Suomen työttömät maailmalle töihin. Miten se käytännössä toimii, kun sieltä tulevat työttömät tänne työttömyyttä pakoon?

Nuorille on hyväksi lähteä työn perässä maailmalle, ja yhä useampi niin tekee. Toisaalta ihminen tahtoo asua kotiseudullaan ja tutkitusti siellä parhaiten myös voi.

Tulevaisuudessa koko maapallo lienee kuitenkin useimmille niin tuttu, että kotiseutua voisi olla missä vain ja työn perässä liikutaan helpommin. Silloin meillä ei tarvita Suomi oy:ään, mitä pitäisi työntekijöiden pelastaa.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #22

#22
Sitten pitää vain tyytyä osaansa, jos ei kyvyt riitä.

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius Vastaus kommenttiin #24

"Sitten pitää vain tyytyä osaansa, jos ei kyvyt riitä." -- Samaa mieltä, mutta ei "osaansa tyytymisen" tarvitsisi työttömyyttä tarkoittaa.

Vaikka kuinka Iiskosen kaltaiset onnistuneet ihmiset tahtoisivat vaatia muiltakin samaa kuin itseltään, se ei vaan onnistu, koska me olemme niin erilaisia lahjoiltamme ja kyvyiltämme. Silti jokaiselle pitää löytyä yhteiskunnasta työtä.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #25

#25
Kaikille ei löydy töitä kykyjään vastaaviin töihin. Moni ammatti on kadonnut.

Kuivaksi asujat, savitampparit, paimenet, sammaleen kerääjät, ojan kaivajat, kolikärrärit jne.

Siksi on halvempi pitää ne kortistossa. Ei ole heille sopivia ammatteja. Ansiosidonnaisen voisi lopettaa puolen vuoden jälkeen ja sitten perusrahalle.

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius Vastaus kommenttiin #26

Kaikille löytyy töitä ilman että pitää mennä kehityksessä sata vuotta taaksepäin, jos löytyy palkan maksajia.

Ilman, että lyhennetään työpäivää kuuteen tuntiin, mikä olisi paras ratkaisu työllisyyttä lisäämään, voidaan jo heti tehdä seuraavaa:
1. Kahvilat voivat työllistää salityöntekijöitä kantamaan astioita ja siistimään pöytiä - nyt tämän tekevät asiakkaat
2. Monissa toimistoissa on paljon aputehtäviä, joita voi tehdä vähäiselläkin taidolla, esim. kopiointia - nyt tämän tekevät aivojaan ajatteluun tarvitsevat asiantuntijat
3. Metsissä on marjoja, sieniä ja risuja, joita voidaan kerätä nykyistä tehokkaammin - nyt arvokkaasta luonnon materiasta suurin osa jää metsiin
3. Kaikkialla on lisäsiivouksen tarvetta, koska siivousfirmat tekevät työnsä huonosti
4. Puistot tarvitsevat puutarhanhoitoa
5. Kadut tarvitsevat siistimistä
6. Koirat tarvitsevat ulkoiluttajia, mummot taluttajia, lapset leikittäjiä
7. Kaupan kassoilla tarvitaan pakkaajia - sen verran kova vauhti on hihnoilla, ettei asiakas yksin kunnolla selviä
8. Moniin muihinkin työpaikkoihin voidaan lisätä työntekijöitä työpariksi auttamaan ...

Ihan höpöä, jos ei muka tekemistä löydy, jos sitä tahdotaan edes yrittää etsiä.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #29

#29
Maailman korkein verotus sisältyy kaikkiin hintoihin. Ei voida työllistää, koska kaikissa hinnoissa on 67% veroa.

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius Vastaus kommenttiin #30

Mikä 67% veroa niissä on? Miten se estää työllistämisen?

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #15

#15
Mikä yritys tämä kibutsi on ja onko sillä toimipisteitä Suomessa? Kuulostaa joltain puhelinmyynti fitmalta. Muutenkaan ei ikävä kyllä ole varaa lähteä ulkomaille eikä kielitaitokaan ole riittävä*, näihin seikkoihin kaatui suunnitelmat hakea töitä Virosta ja muualta Baltiaa. Ja eikös Lähi-Itä ole muutenkin levotonta aluetta. Mikä yritys muutes tämä Kibutsi on ja onko

*Käytön puutetta joten paljon on päässyt unohtumaan.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #27
Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #28

404 not found?

Noh, hyviä öitä kuitenkin.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #31
Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #33

Vaan kun ei ole varaa lähteähakemaan töitä virosta niin ei ole Israelistakaan, työnhakua ulkomailta kun tuetaan vasta jälkikäteen toimittamalla tositteet ja kuitit työkkäriin että kelaa. Suomessa pitäisi myös käydä läpi kaikki ennakko menettelyt, paperi asiat ja käydä terveystarkastuksissa, eikä ulkomaille voi noin vain lähreä laittomasti töihin vaan on haettava työviisumia ja passia. Sitten tarvitsee ulkomailta asuntoa ellei aio kadulla asua. Sen verta on kallista puuhaa että pitäisi joko voittaa lotossa tai ottaa pieni laina. Itsellä ei myöskään ole ajokorttia enkä voi kielitaidollakaan kehua kun on päässyt käytön puutteessa rappeutumaan esim englanti pitäitäisi opetella kohta uudelleen kuten ranskakin. Pitäisi myös saada hankittua lisää yleiskuntoa ja kohentaa henkistä vointia sillä omaa työpanosta haittaa yksinäisyys. Lisäksi itsellä on tänä kesänä kahden vuoden lykkäyksen jälkeen uusintakutsunnat jossa päättävät päästävätkö viimein armeijaa vai tuleeko lisää lykkäystä jälleen yliliikkuvien nivelten takia.

Antti Jokela

Mielenkiintoista retoriikkaa. Jos valtio alentaa yritysten maksuja, niin se lasketaan yritystueksi.

Eiköhän se kaikki lisäarvo, jolla me kaikki elämme, synny yrityksissä. Sitä sitten verotetaan eri tavoin: suoraan yrityksiltä, työntekijöiltä ja kuluttajilta. Näillä tuloilla kustannetaan julkiset palvelut ja tulonsiirrot.

Tai siis näinhän sen pitäisi mennä, mutta nyt pitää vielä lainata rahaa julkisiin palveluihin ja tulonsiirtoihin.

Ja kenen syy? Tietenkin yritysten, kun niitä pitää tukea. Verratonta!

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius

Miksi sitten hoetaan, että yrittäjä tarvitsee voittonsa siitä että ottaa riskin? Mitä riskejä nykyajan yrittäjä ottaa? Ei mitään. Kaikki korvataan jo etukäteen ennen kuin yritys on edes käyntiin pyörähtänyt. Konkurssin jälkeen hoitaa lakimiehet ja terapeutit yrittäjäparan asiat ja masiksen ja siitä taas noustaan uutta yritystukea hakemaan.

Käyttäjän ArtoNurmi kuva
Arto Nurmi

Perusta yritys, joka toimii kilpailluilla markkinoilla... Starttirahaa voit saada muutaman kuukauden jos sitä "on tälle vuodelle jäljellä"... Edelleen on 1990-luvun laman jäljiltä velkakierteessä olevia ex-yrittäjiä. Ihan aikuisten oikeastiko luulet että yrittäjät eivät riskeeraa (usein talot ym. On yrityksen lainojen vakuutena)?

Ihan tässä menee sanattomaksi. Mutta jos näin on työttömyyskorvauksethan voisi lopettaa koonaan ja kaikki alkais vaan yrittäjiksi jolle kaikki pedataan.

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius Vastaus kommenttiin #12

Arto Nurmi, ihan oikein tarkennat. Ei pidä yrittäjyyttä yleistää - mutta yksinkertaistettuna se on pelkkää tuilla pelaamista ja työntekijöiden palkoista valittamista - ihan globaalillakin tasolla --- mikä ei mielestäni ole sitä mitä yrittäjät väittävät olevansa eli yrittäjyyttä, vaan keinottelua.

Pk-yrittäjillä voi olla suuret riskit. Monet heistä joutuvat ottamaan paljon lainaa ja tekevät itse usein ihan yksin työnkin ulkoistettuina suurten firmojen alihankkijoina, joista ovat riippuvaisia. Heidän yritysmaailmansa on aivan eri luokkaa kuin suuryritysten, jotka kaatavat konkurssinsa toisten maksettaviksi.

Tunnenhan minäkin useita pienyrittäjiä, hoiva- ja ravitsemus- sekä matkailualalta. Jotkut jaksavat itse myös töitä paiskia ja maksavat kunnialla työläistensä palkat, mutta turhan monet heistä jaksavat osaansa valittaa ja syyttää kaikesta työntekijöitään.

Mikseivät nämä palkoista valittavat yrittäjät itse ryhdy työläisiksi, jos palkoilla niin hyvin toimeen tulee?

Silti, miksei tehdä kimppayrityksiä ja osuuskuntia, joissa tulot jaettaisiin tekijöiden kesken? Sellaiseen minä voisin lähteä mukaan - ja ehkä vielä sellaisen perustan.

Minä en ymmärrä sitä, että kukaan rikastuu toisten tekemän työn kautta. - Ja sitten vielä valittaa siitä, kun pitää palkkaa maksaa.

Pekka Iiskonmaki

#4
Ei saa Antti olla pienille paha. Ajattelu vaatii välineet.

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius

Niin vaatii, Pekka Iiskonmäki. Sinä luulet kuuluvasi viisaampaan kastiin, joka voi ylenkatsoa niitä, jotka eivät ole kaltaisiasi. Koita sinäkin ajatella.

Voi että se yrittäjiä harmittaa, kun työväki yrittää pitää puolensa.

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius

"Eiköhän se kaikki lisäarvo, jolla me kaikki elämme, synny yrityksissä", kirjoittaa Antti Jokela ja varmaan itse uskoo näin.

Ei se noin liiku, se lisäarvo, jota myös yrityksen voitoksi voidaan kutsua, se menee yrittäjän kassaan. Sieltä se lähtee liikenteeseen, jos lähtee. Työntekijät itse ostavat tekemänsä tuotteet kalliimmalla, kuin heille niiden tekemisestä on maksettu - siitä syntyy lisäarvo, maksamattomasta palkasta.

Yritykset ja työnantajat eivät voi ottaa yhteiskunnan rattaiden pyörityksestä ja talouden kehityksestä kunniaa itselleen ilman, että samassa lauseessa sanovat rohkeasti sen tosiasian, että työntekijät sen lisäarvon ja voiton työnantajilleen pakosta antavat.

Pyoritettäköön talouttamme markkinatalouden ehdoilla, mutta annetaan kunnia kaiken omaisuuden ja vaurauden tekijöille - työntekijöille. Totta ihmeessä heidät on otettava huomioon tässä systeemissä! Jos ei, niin siirrytään orjatalouteen ja ollaan rehellisesti toisten ihmisten riistäjiä.

Toimituksen poiminnat