SSS-hallitus hajottaa ja hallitsee

Suomalainen ilmapiiri on koventunut.

Vihailmiöt saavat rauhassa rehottaa ikään kuin ne olisivat aina olleet osa suomalaista yhteiskuntaa, vaikka suomalaisten vahvuus on perinteisesti ollut maltillisuus, suvaitsevaisuus ja lainkuuliaisuus.

Miksi viha on saanut niin suuren joukon suomalaisia valtaansa? Siksi, että pelkoa ja eriarvoisuutta kasvattava hallitus hyötyy vihamielisten ja rasististen ryhmien toiminnasta eikä siksi puutu siihen. Esimerkiksi Soldiers of Odinin toiminta saa levitä rauhassa, koska hallituksen ja poliisin yhteistyö asiassa ei etene. Miksi ei etene? Siksi, että SSS-hallitus on ottanut käyttöönsä häikäilemättömien tavoitteidensa lisäksi häikäilemättömän kierot keinot.

Antamalla toivottomuuteen ajamalleen kansalle luvan vihamieliseen ja rasistiseen toimintaan, hallitus saa omalle toiminnalleen ilmaisen suojakilven, jonka taakse se piiloutuu. Hajota ja hallitse -kikka on ikivanha, mutta aina toimiva. Työttömyydellä ja epävarmuudella stressatut kansalaiset narrataan kiistelemään turvapaikkapolitiikasta ja etsimään talousongelmien syyllistä toistensa joukosta, joten heillä ei ole aikaa katsoa siihen suuntaan, mistä todellinen syyllinen löytyy.

Onko ylikäveltyjen keskinäinen vihanpito ainoa keino kohdata yhteiskunnan taloudellisesta alennustilasta johtuvat ongelmat? Ei tosiaan ole, mutta kansan elintasoa kurjistavaa hallitusta se palvelee, koska se estää kansaa näkemästä muita vaihtoehtoja.

Nuorten miesten toivottomuus saattaa johtaa epätoivottuihin tekoihin, kirjoittaa Verkkouutiset 28.2.16, ja Yle TV 1:n Perjantai, Jakso 7 (26.2.16, Väkivaltakunta – miksi olemme väkivaltaisia?) toi esiin saman ohjaaja Jari Halosen kokemuksella. Myös poliittisen väkivallan tutkija Marko Tikka varoittaa vihapuheiden laajenemisesta puheista tekoihin.

Hannu Viljonpoika Nyyssönen, "Eläkeläinen ja Rasisti olosuhteiden pakosta", kirjoittaa Savon Sanomissa 23.2.16, että rasismi syntyy samoista aineksista kuin sisarkateus, siitä, että ei saa tasavertaista kohtelua. Rasismia aiheuttaa yhteiskunta, joka luokittelee ihmisiä paremmuusjärjestykseen ja kohtelee heitä sen mukaisesti, eriarvoisesti. Nyyssönen vertaa asemaansa maahanmuuttajiin, koska he ovat häntä itseään heikompina otollinen vihan purkauksen kohde. ”Jokainen on joskus kuullut sanonnan, jota Suomen miehet ja koko kansa hoki sotiessaan vihollista vastaan: Kaveria ei jätetä! Päättäjät ja poliitikot ovat sen tehneet jo kauan aikaa sitten: he ovat jättäneet kaverin.”

H.V. Nyyssönen on katkera päättäjille, koska nämä ovat jättäneet hänet.  Minä sanoisin tarkemmin, että päättäjät, jotka ovat yhtä kuin hallituspuolueet, ovat jättäneet hänet. He ovat politiikallaan hylänneet osan kavereistaan ja huolehtineet vain parempiosaisten eduista ja tulevaisuudesta. Kaikista turvallisuutta tuovista ja tulevaisuuden toivoa antavista hyvinvointipalveluista säästetään ja leikkaus leikkauksen perään kohdistetaan jo ennestään pienituloisiin ikään kuin Suomen talouden tila olisi heidän vikansa. Kyllä sellainen vihaksi pistää, koska sellainen lisää eriarvoisuutta.

Nykyinen hallitus ei ansaitse luottamustamme. Se joutaa mennä. Me tarvitsemme sellaiset johtajat, jotka eivät kansaansa jätä. Me ansaitsemme johtajat ja päättäjät, jotka etsivät vaihtoehtoja, joilla voi hyvinvointia ja turvallisuutta tuhoamatta selvitä talouden lamakausistakin.

Meidän ei tarvitse leikata päivähoidosta, koulutuksesta, terveydestä, hoidosta ja hoivasta tai turvallisuudesta, me voimme vaikeinakin aikoina tehdä ratkaisuja, joilla nimenomaan näistä huolehditaan. Näissä ei ole talousongelmiemme syyt, vaan päin vastoin juuri näistä meidän tulee pitää entistä enemmän kiinni silloin, kun talous meitä horjuttaa.

Me tarvitsemme turvallisen elämän ja tulevaisuuden varsinkin talouden lama-aikoina. Me tarvitsemme työtä, me tarvitsemme elvytystä ja työllisyystukitoimia. Me tarvitsemme työpaikkoja NYT, eikä viiden vuoden päästä, mutta hallituksella on vain yksi vaihtoehto – se, jossa työttömyys vain jatkuu ja pahenee samalla kun ne, jotka vielä jotenkin töissä kiinni roikkuvat, laitetaan entistä tiukemmalle.

Taloudessa on sitä paitsi jo nousun merkkejä: Talous elpyy ilman älyttömiä leikkauksia ja työehtojen kiristämisiäkin – ja miten paremmin se vielä elpyisikään, jos työllisyyttä hallituksen toimesta oikeasti nyt heti tuettaisiin.

EU:n maaraportti povaa Suomeen vaimeaa elpymistä.

Pk-yritysten suhdanneodotukset ovat tuoreen barometrin mukaan vahvistuneet ja talouden aallonpohja näyttäisi olevan ohitettu.

OP Oulu: Alueen talousnäkymissä toiveikas väre.

Rakentaminen vetää taloutta nousuun.

Asuntokauppa on kääntynyt nousuun.

Kasvun merkit vahvistumassa, Keski-Suomi kuroo koko maata kiinni.

Ihan turhaan meidät pelotellaan puoli kuoliaiksi, pakotetaan alistumaan epävarmuuteen ja laitetaan kiistelemään keskenämme. Muitakin vaihtoehtoja on.

Jospa emme alentuisi ja jämähtäisi vihapuheisiin, jotka eivät johda mihinkään, vaan pitäisimme puolemme demokraattisin keinoin ja suuntaisimme tarmomme järjetöntä hallituspolitiikkaa vastaan? Meidän ei ole pakko suostua mihin vain, siksi että äänestimme viime vaaleissa niin kuin äänestimme. Uusin mielipidemittaus osoittaa onneksi jo muutoksen suuntaa, sillä hallituksen kaveripiiri hupenee vauhdilla.

peevee912
Sitoutumaton Joensuu

Kaupungissa ja korvessa viihtyvä amatööri-ihmettelijä.
"Kaikki mikä on mielenkiintoista, kiinnostaa, ja ihmettely tekee kaikesta mielenkiintoista."

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu