Viisaus on sosiaalista Hyvin ajateltu on jo puoliksi ymmärretty

Uusi alku, uusi toivo - Kiitos Paavo Väyrynen

Paavo Väyrysen blogi Uusi alku (US 25.1.2016) on selkeä kannanotto alkiolaisen keskustapolitiikan puolesta. Reilusti kerrottu. Kokeneen keskustalaisen poliitikon näkemys oman puolueensa suunnasta herättää toivoa ei-kepulaisessa politiikan sivusta seuraajassa. Jospa sittenkin …  ehkä vielä on jotain tehtävissä ennen kuin on liian myöhäistä.

Sipilän hallitus on riittävästi jo näyttänyt, mihin se pystyy pienituloisimman kansanosan talouden kurjistamispyrkimyksissään, lasten tasavertaisen varhaiskasvatuksen polkemisessa ja suomalaisen laadukkaan koulutuksen murentamisessa. Hallituksen aikaansaannokset ovat jo siinä mittakaavassa, että varmasti tiedämme, mitä SSS:n uusliberaali talouspolitiikka käytännössä tarkoittaa.

Paavo Väyrysen kriittinen kannanotto oman puolueensa nykypolitiikasta antaa toivoa tilanteessa, jossa minkäänlainen kritiikki ei hallituspuolueissa huolta herätä. Sipilän hallitus on viemässä meiltä kaiken, mikä on ollut suomalaisen yhteiskunnan ylpeyden aihe. Taloudellisen turvallisuuden, sosiaalisen hyvinvoinnin ja sivistyksen arvot on romutettu. Perustuslakiakin tulkitaan uusiksi. Sipilän hallitukselle pyhää on vain yritystoiminnan tukemiseksi naamioitu pääomapiirien etujen valvonta ja globaalien kassavirtojen suojelu.

Vaikka emme eurosta eroaisi, kuten Väyrynen ehdottaa, meillä on muitakin hallituksen ratkaisuille vaihtoehtoisia keinoja saada Suomen talous kuntoon. Ratkaisujen valinta on täysin kiinni siitä, kenen asialla hallitus tuntee olevansa. Tässä valinnassa toivoisi Keskustan muistavan perinteensä, joista muun muassa puolueen verkkosivuilla sanotaan seuraavasti: ”Alusta alkaen puolue oli vähäosaisen enemmistön etujen puolustaja.” …. ”Ihmisyys ja sen kehitystarve on pantava kaiken yhteiskunnallisen ja valtiollisen uudistamisen pohjaksi. - Santeri Alkio”.

”Keskusta on aina luvannut puolustaa koulutusta ja köyhiä sekä vastustaa eriarvoistumisen kasvua. Aatteen oppi-isä Santeri Alkion tärkein viesti puolueelle oli, että emme saa ikinä unohtaa köyhän asiaa,” totesi keskustanuori Silja Silvasti blogissaan 2.6.2015, mutta kukaan ei kuullut. Toivottavasti kokeneemman keskustalaisen Paavo Väyrysen mielipide on vaikuttavampi ja kuuluu vihdoin myös Sipilän korviin. Toivottavasti edes Keskustan kansanedustajien ja äänestäjien korviin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat